Over mij

Ik ben Ruthger Uiterwijk en heb een fascinatie voor de werking van ons brein en het gedrag van mensen.

Nadat ik een heftige tijd had doorstaan waarin een depressie een rol speelde in mijn leven, ben ik sterker teruggekomen door uit te gaan van mijn andere kwaliteiten naast die van Finance Manager. Ik ontwikkelde een goed luisterend oor voor mensen die met mij over hun emoties en problemen wilden praten.

En dus kwam er iets moois op mijn pad en kwam ik in aanraking met mensen die mooi werk leverden: mensen helpen die psychische klachten ondervinden. Ik besloot de prachtige studie Human Givens Therapie te volgen wat in de UK geaccrediteerd is en nu komt overwaaien naar Nederland. Dat voelde zo goed; als een verrijking van mijn leven.

Inmiddels ben ik zelf therapeut waarin ik met heel veel plezier mensen help die psychische klachten ondervinden zoals burn-out, depressie, angststoornissen zoals fobieën en trauma’s en verslavingen. Daarnaast werk ik binnen het bedrijfsleven veelal samen met HR-afdelingen waarin stressmanagement en burn-out centraal staat.

Deze studie is zeer breed; de werking van het brein wordt zo goed uitgelegd dat wij als Human Givens therapeuten met beproefde methoden snel en effectief mensen kunnen helpen.